„Al cincilea val nu mai poate fi oprit. Pandemia se poate încheia doar prin vaccinare obligatorie”, susține ministrul german al Sănătății

„Al cincilea val nu mai poate fi oprit. Pandemia se poate încheia doar prin vaccinare obligatorie”, susține ministrul german al Sănătății
Karl Lauterbach, ministrul german al Sănătății. Foto: AP 

Ministrul german al Sănătății, Karl Lauterbach, respinge ideea unui lockdown de Crăciun, dar spune că al cincilea val Covid nu mai poate fi oprit și susține că singura modalitate de a opri pandemia este vaccinarea obligatorie. 

„Nu vom intra în izolare înainte de Crăciun. Dar cu siguranță vom avea un al cincilea val – am trecut de un prag critic al infectărilor cu Omicron. Acest val nu mai poate fi oprit”, spune Lauterbach pentru postul de televiziune ARD.

Germania le-a interzis persoanelor nevaccinate accesul în spațiile publice neesențiale, în încercarea de a bloc răspândirea variantei Omicron. Lauterbach a anunțat că restricțiile vor fi înăsprite, dar nu a specificat în ce mod.

Aproape 70% din populația Germaniei este complet vaccinată, potrivit datelor publicate pe 17 decembrie.

Duminică au fost înregistrate 29,348 de noi cazuri Covid și 180 de decese, potrivit Institutului Robert Koch.

Lauterbach solicită din nou introducerea vaccinării obligatorii, lege care va fi dezbătută în parlament la începutul anului viitor și pe care cancelarul Olaf Scholz o susține.

„Cred că putem pune capăt (pandemiei) dacă acoperim lacunele din campania de vaccinare prin inoculare obligatorie. Asta este convingerea mea”, afirmă Lauterbach.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook