Israelul se confruntă cu al cincilea val Covid, spune premierul Naftali Bennett

Israelul se confruntă cu al cincilea val Covid, spune premierul Naftali Bennett
Premierul israelian Naftali Bennett. Foto: AP

Israelul se află în mijlocul unui al cincilea val de Covid-19 cauzat de varianta Omicron, spune premierul Naftali Bennett, care îndeamnă cetățenii să intensifice vaccinarea și să ia măsuri de precauție, cum ar fi munca de acasă. Bennett spune că Israelul a câștigat ceva timp prin decizia rapidă de a limita călătoriile, când Omicron a fost depistată inițial. El a prezis un val de îmbolnăviri care va veni peste câteva săptămâni.

Duminică un comitet consultativ al Ministerului Sănătății a recomandat Israelului să adauge Statele Unite pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, către care cetățenii săi nu pot zbura fără permisiune specială. Bennett nu a menționat măsura în discursul său.

Israelul a înregistrat 134 de cazuri de Omicron și alte 307 de cazuri suspecte. 167 au fost simptomatice.

„Timpul pe care l-am câștigat se scurge”, spune Bennett. „Cifrele încă nu sunt mari, dar este o variantă foarte contagioasă, iar numărul de cazuri se dublează la fiecare două-trei zile, așa cum vedem în întreaga lume. Se poate spune că al cincilea val a început”.

Israelul a interzis intrarea străinilor în țară pe 25 noiembrie și a impus carantină de trei până la 14 zile pentru israelienii care se întorc din străinătate.

Sursa: Reuters

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook