Amsterdam| Protest împotriva restricțiilor. 100 de manifestanți au fost arestați

100 de manifestanți au fost arestați duminică, în timpul unui miting desfășurat la Amsterdam, unde aproximativ 2.000 de oameni protestau împotriva restricțiilor legate de pandemia Covid-19 și împotriva guvernului olandez, care a demisionat vineri.

Manifestanții s-au adunat după-amiaza la Museumplein, în centrul capitalei olandeze, în urma unui apel lansat pe rețelele de socializare: „Nu mai vota niciodată pentru cabinetul Rutte!”.

Utilizarea tunurilor de apă

Premierul olandez Mark Rutte a anunțat vineri demisia sa și cea a guvernului său, după ce mii de părinți au fost acuzați în mod greșit de fraudă în beneficiul copiilor. Cu toate acestea, el a indicat că va soluționa chestiunile aflate în desfășurare, până la alegerile legislative din 17 martie, pentru a evita perturbarea gestionării pandemiei.

Manifestanții, dintre care mulți nu au respectat măsurile sanitare impuse, au fost împrăștiați de poliție, în special folosind tunuri de apă, declară municipalitatea din Amsterdam într-un comunicat. Unii au atacat forțele de ordine cu pietre.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook