Rusia atacă SUA după cererea de eliberare a lui Navalnîi: „Ocupați-vă de problemele din propria țară”

Rusia atacă SUA după cererea de eliberare a lui Navalnîi: „Ocupați-vă de problemele din propria țară”

Statele Unite, Canada și Uniunea Europeană cer Rusiei eliberarea lui Aleksei Navalnîi, care a fost arestat duminică seară, la sosirea din Germania. Kremlinul le recomandă „să respecte dreptul internațional”.

Navalnîi a fost otrăvit în vara lui 2020 și a primit tratament în Germania. La întoarcerea la Moscova, a fost reținut de serviciile penitenciarelor. Rivalul lui Putin și-a petrecut noaptea după gratii, fără să poată intra în contact cu avocații.

Echipa președintelui-ales al SUA, Joe Biden, cere eliberarea de urgență a liderului opoziției din Rusia.

„Domnul Navalnîi trebuie eliberat imediat, iar autorii atacului revoltător asupra vieţii sale trebuie traşi la răspundere”, scrie Jake Sullivan, consilierul pentru Siguranţă Naţională al preşedintelui-ales al SUA.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, l-a îndrumat pe Biden să se ocupe, mai degrabă, de problemele din propria țară.

„Vreau să îi spun domnului Sullivan [consilier al președintelui SUA, Joe Biden]  (dar și multor activiști străini, care publică comentarii gata pregătite): respectați dreptul internațional, nu atentați la legislația națională a statelor suverane și ocupați-vă cu problemele din propria voastră țară”.

СМИ: «Г-на Навального следует немедленно освободить, а виновных в возмутительном покушении на его жизнь привлечь к…

Posted by Maria Zakharova on Sunday, January 17, 2021

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook