Americanii imunocompromiși primesc a treia doză a vaccinului anti-Covid

Americanii imunocompromiși primesc a treia doză a vaccinului anti-Covid

Americanii vulnerabili, cu sisteme imunitare slăbite, au dreptul la trei doze de vaccin anti-Covid, după ce agenția de reglementare a medicamentelor a aprobat admininstrarea unei doze suplimentare acestei categorii.

Agenția americană pentru medicamente (FDA) autorizează utilizarea unei a treia doze a vaccinurilor produse de Moderna și Pfizer/BioNTech pentru pacienții care au suferit un transplant sau pentru cei care suferă de de boli precum cancerul, care afectează capacitatea imunitară. Decizia nu se aplică altor cetățeni complet vaccinați.

Statele Unite se confruntă cu un nou val Covid provocat de varianta Delta a SARS-Cov-2 – mai mult de 117.000 de noi cazuri au fost identificate joi. Măsura anunțată de FDA are rolul de a-i proteja pe cei pentru care riscul de spitalizare sau deces rămâne ridicat, chiar dacă sunt deja complet vaccinați.

„Țara se confruntă cu un nou val Covid, iar FDA știe că pacienții imunocompromiși prezintă un risc crescut de a dezvolta forme grave ale bolii”, spune Janet Woodcock, director al Agenției. „După o analiză amănunțită a datelor disponibile, FDA a decis că această categoria a populației poate beneficia de o a treia doză a vaccinurilor Pfizer sau Moderna.”

Sursa: Bloomberg

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook