Anthony Fauci: Probabil toată lumea va avea nevoie de o a treia doză

Anthony Fauci: Probabil toată lumea va avea nevoie de o a treia doză

Epidemiologul șef al Statelor Unite, Anthony Fauci, spune că este „foarte probabil” ca toată lumea să aibă nevoie de o nouă doză de rapel a vaccinurilor anti-Covid. „Deja putem observa semne ale diminuării” privind durabilitatea eficienței vaccinurilor anti-Covid, avertizează Fauci.

Nu vor fi administrate pe scară largă prea curând, prioritari sunt cei vulneabili sau a căror imunitate este compromisă, menționează el.

„Nu considerăm că este momentul, în afară de cei imuno-compromiși, nu cred că este cazul să administrăm rapeluri acum”.

Agenția de reglementare a medicamentelor (FDA) din SUA urmează să autorizeze administrarea celei de-a treia doze pentru persoanele vulnerabile.

Studiile arată că o a treia doză ar putea ajuta pacinții imuno-compromiși să dezvolte un răspuns similar cu cel de la prima sau a doua doză.

Companiile producătoare de vaccinuri anti-Covid, inclusiv Pfizer și Moderna, au declarat în mod repetat că toată lumea va avea nevoie de o doză suplimentară și, posibil, câte una administrată an de an.

FDA spune că, potrivit datelor din Israel, vaccinul Pfizer are o eficiență de doar 39% împotriva variantei Delta, însă este în continuare eficient împotriva formelor grave ale bolii, spitalizărilor și deceselor.

Fauci spune că, „inevitabil, va veni vremea ca noi toți să primim doze suplimentare”.

„Niciun vaccin, cel puțin nu unul din această categorie, nu poate oferi protecție pe termen neliminat.”

Sursa: CNBC

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook