Amenzi de 15.000 de lei pentru George Simion și Diana Șoșoacă, după protestele anti-restricții din București

Amenzi de 15.000 de lei pentru George Simion și Diana Șoșoacă, după protestele anti-restricții din București

George Simion și Claudiu Târziu, liderii Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), vor fi amendați cu câte 15.000 de lei pentru implicarea în protestele violente anti-restricții, desfășurate luni seara. Senatoarea Diana Șoșoacă va primi aceeași pedeapsă, alături de alte cinci persoane care au luat parte la manifestația din Capitală, potrivit Digi24.

Ieri, 31 martie, a fost a patra zi de proteste. Majoritatea demonstranților spun că nu mai pot îndura restricțiile impuse, cer demisia Guvernului și a lui Raed Arafat.

Co-președintele AUR, George Simion, spune că partidul pe care îl conduce nu a organizat protestele, ci doar a participat. „Manifestațiile sunt spontane și am fi și noi ipocriți asumându-ne ceva ce face societatea civilă, ce fac grupuri de români, majoritatea tineri, dar ne-am asumat să fim acolo lângă ei, am chemat oamenii în stradă, cei care simt că le sunt încălcate drepturile și cei care cred că măsurile restrictive nu vor duce la nici un rezultat, după cum nici nu au dus în această perioadă”, a spus Simion pentru RFI.

De pe contul de Facebook, George Simion i-a îndemnat pe români să iasă din case. „Piața Universității (București) și prefecturi din toate județele. Nu mai stați în case! Luni ora 17:00- protestăm!”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook