„Am intrat în al doilea val”, spune directorul de sănătate publică din Canada. „Trebuie să lucrăm împreună”

„Am intrat în al doilea val”, spune directorul de sănătate publică din Canada. „Trebuie să lucrăm împreună”

Quebec, provincia cea mai afectată de epidemia de coronavirus din Canada, a intrat în „al doilea val”, a avertizat luni directorul național de sănătate publică, anunțând aproape 600 de cazuri într-o singură zi. Quebec, care are peste 8 milioane de locuitori, a înregistrat 586 de cazuri noi într-o singură zi, o cifră fără precedent de la sfârșitul lunii mai.

Numărul pacienților noi, aproximativ o sută la sfârșitul lunii august, a continuat să crească, dar numărul deceselor a rămas stabil (între zero și șase pe zi).

„Suntem în al doilea val”, a avertizat directorul național de sănătate publică, dr. Horacio Arruda, spunând că este „foarte, foarte, foarte îngrijorat de situație”.

„Acest al doilea val poate fi transformat într-un val mai mic decât ceea ce am experimentat anterior, dar dacă nu depunem toate eforturile, situația ar putea deveni chiar mai gravă”, a avertizat dr. Arruda, în timpul unei conferințe de presă. „Dacă vrem să petrecem Crăciunul cât mai normal, oamenii trebuie să lucreze împreună. Acest lucru este important.”, a spus el, considerând că situația este „gravă peste tot în Quebec”.

Autoritățile au cerut locuitorilor să limiteze contactul la minimum pentru a preveni răspândirea virusului. Petrecerile și adunările private ar trebui evitate.

Întrunirile private permise în interiorul caselor au trecut de la 10 la 6 persoane, întrucât cele două orașe principale ale provinciei, Montreal și Quebec, au intrat în alertă portocalie, penultimul nivel.

Provincia vecină și cea mai populată din Canada, Ontario, a înregistrat 425 de cazuri noi.

Canada a înregistrat până acum 144.000 de cazuri de coronavirus și 9.260 de decese.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook