Alegeri SUA| 83% dintre republicani nu consideră că Biden a câștigat alegerile

Alegeri SUA| 83% dintre republicani nu consideră că Biden a câștigat alegerile

La o lună de când majoritatea canalalelor importante de știri au anunțat victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din Statele Unite, 83% dintre republicani, susținători ai președintelui încă în funcție Donald Trump, consideră că informațiile nu sunt corecte.

Potrivit sondajului realizat de Gallup, 99% dintre democrați îl consideră pe Biden câștigător, cifra scade la 64% privind independenții chestionați și la doar 17% când vine vorba despre republicani.

Majoritatea republicanilor – 89% – cred că procesul electoral nu a fost corect, iar democrații cred contrariul, în proporție de 92%.

Sondajul a fost realizat între 9 noiembrie și 15 noiembrie, pe un eșantion de 2.752 de alegători, scrie Business Insider.

Alegerile din 2020 au fost unele atipice. A existat un aflux foarte mare de voturi anticipate sau prin poștă, din cauza epidemiei de coronavirus. Donald Trump a transmis în mod repetat în lunile premergătoarele alegerilor că votul prin corespondență este ușor de fraudat și „ilegitim”. El a insistat asupra faptului că procesul va fi „orchestrat” împotriva lui și susține același punct de vedere și după finalizarea alegerilor.

De altfel, președintele îi acuză pe democrați că au fost în strânsă colaborare cu marile canale mass-media pentru a fura alegerile.

Sondajul Gallup arată că 80% dintre americani cred că au fost expuși „unui mare volum” de fake-news în 2020.

Colegiul electoral se va întruni pe 14 decembrie pentru a parafa oficial victoria lui Biden, care va prelua șefia Statelor Unite pe 20 ianuarie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook