Adolescenții chinezi au voie să stea doar 40 de minute pe zi pe TikTok

Adolescenții chinezi au voie să stea doar 40 de minute pe zi pe TikTok

Timpul petrecut de copii și adolescenți pe rețelele de socializare sau în fața calculatoarelor a devenit un subiect important în China. La sfârșitul lunii august, producătorii de jocuri video au fost obligați de autorități să limiteze timpul de joc al celor sub 18 ani la trei ore pe săptămână. Simțind vântul schimbării care vine asupra altor activități de divertisment online ale tinerilor chinezi, ByteDance a decis să ia măsuri.

ByteDance anunță că adolescenții sub 14 ani vor putea folosi acum Douyin, varianta chinezescă a TikTok, pentru maximum 40 de minute pe zi. Pentru a respecta timpul de somn al adolescenților, accesul la serviciu va fi blocat între orele 22:00 și 06:00.

Adolescenții vor vedea videoclipuri educaționale

Oficial, măsurile sunt puse în aplicare pentru a-i proteja pe adolescenți de dependența de rețelele sociale și de expunerea la conținut dăunător. Prin urmare, ByteDance va promova videoclipuri educaționale precum „experiențe de popularizare a științei, vizite la muzee, descoperirea peisajelor țării, videoclipuri educaționale despre istorie.

„Sperăm că videoclipurile vor putea trezi interesul copiilor și că vor învăța lucruri noi”, spune ByteDance. „Da, devenim mai stricți cu adolescenții. Dar vom lucra mai mult pentru a oferi conținut de înaltă calitate, astfel încât tinerii să poată învăța și experimenta pe Douyin.”

„Modul Tineret” este acum obligatoriu și este imposibil să fie dezactivat, atât timp cât adolescentul este conectat la Douyin sub identitatea sa reală. ByteDance nu indică modul în care intenționează să-i verifice pe cei care se vor conecta la Douyin cu codurile de conexiune ale unei persoane complice.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook