Activiștii germani blochează lucrările de construcție a mai multor autostrăzi, în semn de protest

Activiștii germani blochează lucrările de construcție a mai multor autostrăzi, în semn de protest

Cicliști și activiști de mediu din toată Germania au protestat sâmbătă împotriva construirii de noi autostrăzi, argumentând că noile șosele și intensificarea traficului auto reprezintă piedici pentru lupta contra încălzirii globale. Protestatarii au blocat lucrările de construcție și traficul în mai multe locații de lângă Berlin, Dortmund sau Kassel.

Manifestațiile au fost conduse de organizațiile pentru mediu Robin Wood și Sand im Getriebe, care afirmă că fondurile „excesive” alocate – 200.000 d euro / metru pentru extensia autostrăzii A100 de lângă Berlin – vor contribui la amplificarea încălzirii globale, în loc să fie folosite pentru a reduce emisiile de gaze de seră.

Cel puțin 400 de protestatari au pătruns pe șantierul de pe A100, blocând lucrările.

Alți manifestanți s-au strâns pe autostrada A14, care este parțial construită și care va lega orașul-port Wismar in Mecklenburg de Dresden, lucrare care are ca termen de execuție anul 2030.

Alți 2.500 de activiști pe biciclete au protestat în apropiere de Dortmunt, pe autostrăzile B1 și B54, solicitând benzi rapide pentru cicliști ca alternativă la construcția de autobenzi.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook