UK| Angajatorii trebuie să înlocuiască termenul „mamă” cu „părinte care a născut”, spune organizația Stonewall

UK| Angajatorii trebuie să înlocuiască termenul „mamă” cu „părinte care a născut”, spune organizația Stonewall

Organizatia Stonewall recomandă companiilor să înlocuiască termenul de „mamă” cu „părinte care a născut”, relatează The Telegraph. Controversata asociație de caritate îi sfătuiește pe angajatorii care doresc să își crească indicele din clasamentul de egalitate la locul de muncă să elimine toate stereotipurile de gen și să le permită celor care se autoidentifică ca femeie să folosească toaletele și vestiarele pentru femei.

Ministerul Justiției din Marea Britanie declară că politicile sale de resurse umane au fost actualizate în ultimii ani pentru a include un limbaj fără gen și, în unele documente interne, termenii mama și tată au fost eliminați.

Ministerul de Interne, MI6, Armata Britanică, Departamentul pentru Comerț Internațional, Departamentul Juridic al Guvernului și Camera Comunelor apar, de asemenea, în top 100 pe Indexul egalității la locul de muncă al organizației Stonewall.

În ultima perioadă, departamentele ministerelor publice au fost sfătuite să rupă legăturile cu Stonewall iar ministrul Egalității, Liz Truss, le-a transmis oficialilor că nu ar trebui să plătească 2.500 de lire sterline pe an pentru a deveni campioni ai diversității Stonewall.

Legile privind egalitatea sunt „denaturate”

O serie de documente obținute de The Telegraph conțin avertizări ale avocaților, care susțin că organizația caritabilă LGBT+ „denaturează” legile privind egalitatea atunci când consiliază departamentele guvernamentale, consiliile, forțele de ordine și o serie de companii private.

Recomandările către companii cu privire la modul în care își pot îmbunătăți indicii de egalitate arată că mai mulți proprietari au fost sfătuiți de Stonewall să „elimine” termenul de mamă și tată din toate politicile lor.

Universității din Edinburgh i s-a „recomandat utilizarea unui termen neutru de gen, cum ar fi„ părinte care a născut”, în timp ce poliția din Merseyside a fost informată că folosirea termenului de „angajată însărcinată” este unul „mai inclusiv”.

Guvernul galez, care apare pe locul nouă pe listă, a eliminat termenul de mamă din politica sa de maternitate în 2019 iar termenul de tată apare o singură dată.

Cum a devenit Stonewall atât de influent

Când MI6 a fost recunoscut ca unul dintre primii 100 de angajatori privind drepturile lesbienelor, homosexualilor și persoanelor trans, a publicat un comunicat de presă spunând că sunt „mândri” de realizările lor.

Dar ceea ce nu se știa până acum au fost etapele pe care serviciul de securitate și alte organizații au trebuit să le parcurgă pentru a obține un astfel de statut de la Stonewall.

O investigație efectuată de The Telegraph relevă pentru prima dată procesul de depunere a cererilor și amploarea îndrumărilor oferite de organizație angajatorilor care doresc să facă parte din lista Stonewell.

Angajatorii sunt îndemnați să adauge pronume de gen la toate semnăturile de e-mail și chiar să organizeze o „campanie de curățenie curcubeu”.  Schema oferă îndrumări și instruire cu privire la modalitatea prin care poți fi mai incluziv și oferă avantaje, inclusiv o revizuire gratuită a tuturor politicilor de resurse umane. Dar experții legali i-au avertizat pe cei 850 de angajatori care au semnat că organizația caritabilă „denaturează” legea egalității.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook