Fotbaliștii englezi vor îngenunchea și înainte de meciul cu România, după ce au fost huiduiți la cel cu Austria

Fotbaliștii englezi vor îngenunchea și înainte de meciul cu România, după ce au fost huiduiți la cel cu Austria

Englezii sunt „mai determinați ca niciodată” să respecte tradiția Black Lives Matter și să îngenuncheze înainte de debutul meciurilor de la Euro 2020, spune Gareth Southgate, antrenorul naționalei Angliei. Decizia vine după ce unii fani i-au huiduit pe jucători la meciul amical pe care l-au disputat miercuri împotriva Austriei.

Înainte de meciul cu România, care are loc duminică de la ora 19:00, Southgate a declarat că toată echipa este dezamăgită de reacția fanilor. „Unii decid să huiduie – cred că respectivii ar trebui să se pună în pielea jucătorilor și să înțeleagă ce simt ei. Și ce impresie ar fi avut dacă erau copiii lor în acea situație”.

Gestul de a îngenunchea a devenit obișnuit printre fotbaliștii englezi vara trecută și este menit să marcheze lupta împotriva violenței poliției și dicriminării rasiale, mișcare pornită de asociația Black Lives Matter după uciderea lui George Floyd.

„Cel mai important lucru pentru jucătorii noștri este să știe că suntem uniți în această privință, suntem total implicați în a ne susține reciproc, în a susține echipa”, adaugă Southgate.

„Suntem mai determinați să îngenunchem. Știm că vor fi reacții adverse, dar le vom ignora și vom merge înainte”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook