A treia doză a vaccinului Pfizer are eficiență de 86%, arată un studiu israelian

A treia doză a vaccinului Pfizer are eficiență de 86%, arată un studiu israelian

Un studiu efectuat în Israel arată că doar 37 de persoane din cele 149.144 care au primit a treia doză a vaccinului anti-Covid au fost contaminate cu SARS-Cov-2, comparativ cu 1.064 de cazuri pozitive în rândul celor care au primit doar două doze.

O a treia doză de vaccin anti-Covid de la Pfizer/BioNTech s-a dovedit a fi în proporție de 86% eficientă pentru persoanele cu vârsta peste 60 de ani, spune un furnizor de asistență medicală israelian, citând rezultatele inițiale ale unui studiu realizat pe mii de membri.

Autoritatea de sănătate israeliană, care acoperă aproximativ un sfert din populația de 9,3 milioane de țări, a comparat rezultatele a 149.144 de persoane cu vârsta peste 60 de ani care au primit a treia doză cu cel puțin o săptămână în urmă, față de cele provenite de la 675.630 de persoane care au primit doar două doze, între ianuarie și februarie.

Aproximativ 37 de persoane au fost testate pozitiv pentru coronavirus după al treilea vaccin, comparativ cu 1.064 de cazuri pozitive în rândul celor care au primit doar două doze, transmit autoritatile. Grupurile de comparație au profiluri demografice similare.

Nu au fost furnizate informații cu privire la gravitatea celor 37 de cazuri pozitive.

Sursa: Ynet News

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook