Platforma WeChat, cea mai populară rețea de socializare din China, șterge conturile LGBT

Platforma WeChat, cea mai populară rețea de socializare din China, șterge conturile LGBT

Cea mai populară rețea de socializare din China șterge conturile care promovează teme LGBT deținute de studenți sau ONG-uri, semn că Partidul Comunist aflat la putere încearcă să cenzureze postările de acest tip. WeChat a trimis celor care dețineau conturile notificări în care erau anunțați că au încălcat regulile platformei, fără să li se ofere alte detalii. Zeci de conturi au fost șterse marți, în jurul orei 22:00, spune fondatoarea unui grup LGBT care a dorit să rămână anonimă.

Partidul Comunist a legalizat homosexualitatea în 1997, dar persoanele gay, lesbiene, bisexuale, transexuale și alte minorități sexuale sunt în continuare discriminate. Se poartă discuții publice pe acest subiect, dar unele grupuri LGBT sunt blocate de autorități.

Postările de pe platforma WeChat (story-uri, fotografii de la evenimente de grup, etc.) au fost șterse.

Oficialii universităților le-au cerut acum două luni studenților să închidă conturile LGBT de pe rețelele de socializare sau să nu mai menționeze numele școlilor, spune fondatoarea grupului LGBT. Ea menționează că universitățile din provincia Jiangsu au fost instruite de autorități să investigheze grupările care susțin drepturile femeilor și a minorităților sexuale, pentru a „menține stabilitatea”.

Sondajele arată că sunt aproximativ 70 de milioane de persoane LGBT în China, aproximativ 5% din populație.

Unul dintre cele mai puternice grupuri LGBT, Shanghai Pride, și-a anulat evenimentele anul trecut și nu a anunțat niciun plan de viitor – fără să ofere o explicație – după 11 ani de activitate.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook