Facebook decide să suspende contul lui Trump pentru 2 ani. „Merită cea mai gravă sancțiune”

Facebook decide să suspende contul lui Trump pentru 2 ani. „Merită cea mai gravă sancțiune”

Facebook decide să îi suspende contul lui Donald Trump timp de doi ani, anunță compania după câteva luni de dezbateri privind viitorul fostului președinte pe rețelele de socializare. Intervalul se calculează începând cu data inițială a suspendării, 7 ianuarie 2021.

„Ținând cont de gravitatea faptelor care au dus la suspendarea contului domnului Trump, considerăm că acțiunile sale au încălcat flagrant regulile noastre și merită cea mai mare sancțiune care poate fi aplicată conform protocoalelor în vigoare. Îi suspendăm contul timp de doi ani, începând cu data de 7 ianuarie a acestui an”, declară Nick Clegg, vice-președinte al Facebook.

La sfârșitul perioadei de suspendare, Facebook se va consulta cu un grup de experți din domeniu pentru a identifica eventualele riscuri pe care le presupune reactivarea contului. „Dacă vom considera că încă există un risc în privința siguranței publice, vom extinde perioada de suspendare și vom reevalua situația până când riscul va fi eliminat”.

Fostul președinte a fost suspendat în ianuarie, în urma asaltului de la Capitoliu. Facebook și Instagram i-au suspendat conturile pe motiv că postările sale au reprezentat un imbold pentru protestatari.

Trump a fost suspendat de pe majoritatea platformelor importante de socializare, inclusiv Twitter, YouTube sau Snapchat. Twitter a hotărât să-i șteargă definitiv contul.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook