23 ianuarie| Ziua scrisului de mână. Tu când ai scris ultima oară o scrisoare?

23 ianuarie| Ziua scrisului de mână. Tu când ai scris ultima oară o scrisoare?

În fiecare zi sărbătorim câte ceva, iar astăzi sărbătorim Ziua scrisului de mână/Ziua semnăturii.

Istoria scrisului de mână și felul în care acesta a evoluat este de mii de ani, iar cu timpul, oamenii au încercat să își dea seama de caracterul unei persoane după scrisul de mână al acesteia.

Cel mai vechi document păstrat și scris în limba română ar fi Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung care a fost descoperită în 1894 în Arhivele Naționale ale județului Brașov, unde se păstrează și astăzi. Documentul ar fi fost redactat în 1521.

Să vorbim acum și despre știința scrisului de mână:

Grafologia – un termen născocit de francezul Jean Hippolyte Michon în secolul al XIX-lea , care a pus de altfel și bazele acestei pseudoștiințe.

Grafologia s-a bucurat de o popularitate din ce în ce mai mare, mai ales că specialiștii promiteau că prin scrisul de mână se poate afla despre caracaterul, vocația sau chiar soarta autorului și asta doar după o analiză a unei simple scrisori. De ce? Pentru că legătura dintre scrisul de mână și caracteristicile lui ar fi dovedită de creierul uman care „conduce” în mod subconștient scrisul de mână.

Oamenii de ştiintă au stabilit șapte caracteristici principale ale scrisului de mână, după care ar putea fi creat profilul unui om. Acestea sunt: mărimea literelor, forma şi înclinarea lor, direcția scrisului de mână, presiunea şi viteza scrisului, precum şi forma liniei de bază a rândurilor.

Uite și câteva exemple:

Literele mari ar caracteriza persoanele extrovertite, încrezătoare și cu atenție distributivă.

Literele mici ar caracteriza o persoană gânditoare, care reflectă îndelung asupra vieții și care are un nivel mare de concentrare.

Literele rotunjite ar caracteriza o persoană leneșă care detestă să muncească prea mult, dar este iubitoare de pace și liniște – vorbește mult, dar face puțin.

Literele ascuțite ar caracteriza persoanele pline de viață, de energie, dar care nu suportă criticile; doresc să conducă, dar o fac cu agresivitate; își doresc rezultate imediate.

Panta între 60-70 grade – persoane sensibile, emotive, cu multa imaginație; devin agresive la cea mai mică provocare; se entuziasmează foarte ușor.
Panta între 70-80 grade reflectă generozitatea.

Tu când ai scris ultima oară ceva de mână? Poate astăzi îți faci curaj să pui mâna pe un stilou și trimiți o scrisoare unei persoane dragi. Sperăm totuși că destinatarul să nu fie tocmai un grafolog :). Să știi că nu îți trebuie neapărat un stilou. Poți lua chiar și o pensulă și poți picta pereții cu versuri și gânduri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook