Yemen| Explozie puternică pe aeroportul Aden, la scurt timp după ce miniștrii noului Guvern au aterizat – VIDEO

Yemen| Explozie puternică pe aeroportul Aden, la scurt timp după ce miniștrii noului Guvern au aterizat – VIDEO

Cel puțin cinci persoane au decedat și alte câteva zeci au fost rănite în urma unei deflagrații puternice ce a avut loc pe aeroportul din Aden, Yemen, la scurt timp după ce avionul care îi transporta pe miniștrii noului guvern a aterizat. Oficialii veneau din Arabia Saudită.

Explozii puternice și focuri de armă au fost auzite imediat după aterizarea avionului. Membrii echipei de securitate spun că trei proiectile au căzut în apropiere de clădirea aeroportului.

Membrii cabinetului, inclusiv premierul Maeen Abdulmalik și ambasadorul saudit în Yemen, Mohammed Said al-Jaber. au fost transferați la Palatul Prezidențial. Nu au fost răniți și se află în siguranță.

Președintele contestat al Yemenului, Abed Rabbo Mansour Hadi, care se află în exil în Arabia Saudită, a anunțat o restructurare a guvernului la începutul lunii.

Numirea noului guvern a reprezentat o speranță de reconciliere între președintele recunoscut internațional și separatiștii din sudul țării, susținuți de Emiratele Arabe Unite.

Guvernul lui Hadi, susținut de saudiți, se află în război formațiunea Houthi, care controlează nordul Yemenului, inclusiv capitala Sanna și care vor separarea de stat.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook