„Vor fi cazuri de contaminare în școli, dar le vom gestiona”, spune președintele Consiliului Științific din Franța

„Vor fi cazuri de contaminare în școli, dar le vom gestiona”, spune președintele Consiliului Științific din Franța

Odată cu începutul anului școlar, „vor fi cazuri de contaminare în școli, copiii se vor infecta, probabil și unii profesori, dar le vom gestiona”, a declarat pentru Franceinfo președintele Consiliului Științific, Jean-François Delfraissy. El consideră în continuare că este „fundamental ca școala să reînceapă. Nu putem lăsa această generație de copii fără reluarea școlii”, considerând că „educația la distanță a dat rezultate, dar parțial”, în timpul izolării.

În ciuda epidemiei de coronavirus care este din nou în creștere, această reluare a școlii este încurajată de „cunoștințele dobândite despre circulația virusului la copii. Copiii sunt purtători ai virusului, dar în cantități mici. Formele grave la copii sunt excepționale „, precizează Jean-François Delfraissy.

Focare potențiale în sălile de clasă

Începutul anului școlar va fi însoțit de contaminare și, potrivit acestuia, vor exista « școli focar », poate « clase focar ». În acest caz, clasa va fi închisă. Dar, în ce privește închiderea unei școli întregi, „va fi necesar ca decizia să fie gândită cu atenție. Va depinde de mediului din jurul școlii în general”, continuă Jean-François Delfraissy.

Președintele Consiliului științific nu dorește ca profesorii să fie testați în mod regulat. „Nu vom testa profesorii în fiecare săptămână sau la fiecare două săptămâni. Repetarea testelor nu este atât de ușoară”. Ar mai bine „să păstram bunul simț și să testăm în linii mari, când apare cea mai mică suspiciune”.

Pe de altă parte, spre deosebire de ministrul Educației Naționale, care propune măști gratuite doar pentru familiile aflate în dificultate, Jean-François Delfraissy a spus că este în favoarea unei distribuții gratuite a măștilor în școli. „Nu aș fi împotrivă”, a spus el. „Dacă avem stocuri suficiente, sunt pentru utilizarea măștilor”.

Sursa: FranceInfo

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook