Vladimir Putin a primit un vaccin experimental nazal împotriva Covid-19. „Nu am simțit nimic”, spune liderul rus

Vladimir Putin a primit un vaccin experimental nazal împotriva Covid-19. „Nu am simțit nimic”, spune liderul rus

Putin a primit vaccinul nazal experimental Sputnik V, un ser anti-Covid produs pe plan intern de Rusia. „Am pulverizat în ambele nări”, a spus Putin într-un interviu televizat. El a descris că i s-a cerut să inspire, apoi i s-a administrat vaccinul sub formă de pulbere, cu ajutorul unei seringi. „Am stat acolo 15 minute și totul s-a terminat. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic”, a adăugat el.

Liderul rus a spune că nu a dezvoltat niciun efect advers la vaccin, potrivit Associated Press.

„La exact șase luni după vaccinare, titrurile mele de anticorpi au scăzut, iar specialiștii mi-au recomandat procedura de revaccinare, ceea ce am făcut”, adaugă Putin.

El a fost vaccinat cu prima doză de Sputnik V în aprilie 2021 și a dezvăluit că a primit o injecție de rapel de Sputnik Light, versiunea cu o singură doză a vaccinului, duminică.

Potrivit Our World in Data, aproximativ 44% dintre ruși au primit cel puțin o doză a vaccinului împotriva Covid-19, iar 37% sunt complet vaccinați.

Putin și-a criticat anterior conaționalii pentru că ezită să se vaccineze.

„Nu pot înțelege ce se întâmplă”, a spus Putin luna trecută. „Avem un vaccin de încredere și eficient. Vaccinul reduce cu adevărat riscul de îmbolnăvire, complicații grave și deces.”

„Există doar două modalități de a depăși această perioadă – a te îmbolnăvi sau a primi un vaccin”, spune liderul rus. „Este mai bine să faci vaccinul. De ce să așteptați boala și consecințele ei grave?”

Sursa: The Hill

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook