Medicii ruși invită VIP-urile care se opun vaccinului să viziteze spitalele Covid, pentru a vedea efectele bolii cu ochii lor

Medicii ruși invită VIP-urile care se opun vaccinului să viziteze spitalele Covid, pentru a vedea efectele bolii cu ochii lor

Medici ruși de renume invită celebrități și politicieni care se opun vaccinurilor să viziteze spitalele care tratează pacienții Covid, pentru a vedea efectele bolii cu proprii ochi. Într-o scrisoare deschisă publicată de agenția de presă TASS, 11 medici de top s-au adresat personalităților ruse care și-au exprimat recent opinia anti-vaccin urmăritorilor de pe rețelele sociale.

„Suntem cu toții puțin ocupați în acest moment și puteți ghici de ce”, se arată în scrisoarea semnată și de Denis Protsenko, medic-șef al principalului spital Covid din Moscova.

„Din moment ce multă lume vă citește și vă ascultă, vom găsi timp să vă organizăm un tur în secțiile ‘roșii’, terapie intensivă și patologie”, spun medicii.

„Poate după aceea vă veți răzgândi și vor muri mai puțini oameni”, adaugă ei.

Lagăr de concentrare

De asemenea, i s-au adresat actorului Yegor Beroyev, care compară introducerea restricțiilor pentru moscoviții nevaccinați cu tratamentul aplicat de Germania nazistă evreilor, și starului rock Konstantin Kinchev, care a declarat unui tabloid că „nu vrea să trăiască într-un lagăr de concentrare digital”.

Medicii au făcut, de asemenea, apel la politicieni, inclusiv la liderul comunist Ghenadi Zyuganov, în vârstă de 77 de ani, al cărui partid a organizat proteste împotriva vaccinării obligatorii și a permiselor de sănătate.

„Trăim într-o epocă în care opinia unui profesionist din orice sector poate fi spulberată cu ușurință de o celebritate”, a scris Protsenko pe canalul său Telegram.

„Suntem ca într-un război, pierdem peste 1.000 de oameni în fiecare zi, persoane care nu și-au pregătit corpul pentru a se confrunta cu acest virus periculos”, spune el.

În ultimele săptămâni, Rusia a înregistrat peste 1.000 de decese pe zi din cauza Covid-19, pe un fond de vaccinare lentă a populației. În ciuda multiplelor apeluri ale președintelui Vladimir Putin și a existenței mai multor seruri produse pe plan intern, doar 37,2% dintre ruși s-au vaccinat până în prezent, potrivit site-ului de specialitate Gogov.

Printre destinatarii scrisorii se numără realizatorul TV Oskar Koutschera, cu 300.000 de urmăritori pe Instagram, care a pus la îndoială eficacitatea vaccinurilor, sau actorul Egor Beroyev, care a comparat certificatele de vaccinare cu stelele galbene destinate evreilor din epoca nazistă.

Rusia, care a înregistrat peste 9,4 milioane de cazuri și 267.819 de decese de la începutul pandemiei, este a cincea cea mai grav afectată țară din lume. 

Sursa: The Moscow Times

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook