Virusul s-a suprapus degradării deja existente. Ne confruntăm cu o „sindemie”, nu doar cu o pandemie

Virusul s-a suprapus degradării deja existente. Ne confruntăm cu o „sindemie”, nu doar cu o pandemie

Alimentația nesănătoasă, poluarea și alte surse de boli cronice sunt în creștere în ultimii 30 de ani. Acum s-a adăugat un nou virus, care a provocat un milion de decese la scară globală. Revista The Lancet publică un articol în care arată că lumea se confruntă numai cu o pandemie, ci cu o „sindemie”, adică conjuncția mai multor urgențe de sănătate.

„Interacțiunea Covid-19 cu creșterea globală a bolilor cronice și a factorilor lor de risc în creștere constanță în ultimii 30 de ani (inclusiv obezitatea, hiperglicemia și poluarea aerului), a creat condițiile pentru o furtună, alimentând numărul deceselor provocate de Covid-19″, judecă prestigiosul jurnal medical britanic.

„Bolile netransmisibile au jucat un rol semnificativ în stabilirea acestui bilanț de un milion de decese cauzate de Covid-19 până în prezent și vor continua să determine starea generală de sănătate din fiecare țară chiar și atunci când pandemia se va fi redus ca intensitate”, comentează redactorul-șef al publicației, Richard Horton.

Sursa: LCI

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook