Vietnam| 80.000 de oameni evacuați după ce au fost depistate trei cazuri noi

Vietnam| 80.000 de oameni evacuați după ce au fost depistate trei cazuri noi

80.000 de cetățeni, majoritatea turiști vietnamezi, sunt evacuați din zona orașului Da Nang, după ce trei rezidenți au fost testați pozitiv pentru coronavirus.

Autoritățile din Vitenam sunt în alertă începând de sâmbătă, atunci când a apărut primul caz domestic după ce epidemia a fost declarată încheiată, în aprilie.

Evacuarea va dura cel puțin patru zile și va fi realizată cu ajutorul companiilor aeriene naționale, care vor realiza aproximativ 100 de zboruri pe zi către 11 orașe vietnameze, se arată într-un comunicat guvernamental.

Călătoriile internaționale nu au fost redeschise de la impunerea regulilor stricte de carantină, dar turiștii locali au luat cu asalt destinațiile de vacanță pentru a profita de prețurile mici.

Cei care sunt evacuați din Da Nang au obligația de a se izola timp de 14 zile la sosirea în orașele de reședință.

După 99 de zile fără niciun caz nou de coronavirus, sâmbătă a fost testat pozitiv un bărbat de 57 de ani, scrie presa locală.

Conform Universității Johns Hopkins, Vietnamul a înregistrat un total de 420 de cazuri de coronavirus de la începutul epidemiei, fără să fi avut vreo victimă.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook