VIDEO| Mesajul unei asistente către cei care nu cred în Covid: „Dacă vă îmbolnăviți, să nu veniți la spital”

VIDEO| Mesajul unei asistente către cei care nu cred în Covid: „Dacă vă îmbolnăviți, să nu veniți la spital”

Michela Isca, asistentă a Spitalului Civil din Pescara, Italia, a realizat un video prin care răspunde celor care nu cred în existența virusului. Un pliant pe care l-a găsit pe mașina personală a determinat-o să posteze videoclipul pe rețelele sociale. „Virusul nu există” și „chiar dacă există, 95% sunt asimptomatici”, comunică nagaționiștii prin afișele pe care le distribuie.

Isca a demontat insinuările potrivit cărora virusul nu ucide decât persoane de peste 70 de ani, în cazul cărora mortalitatea este de 0,05%, ca în cazul unei gripe: „Oamenii au murit din cauza gripei și în trecut, chiar dacă există un vaccin”, spune ea. „Acum avem de-a face cu o gripă pentru care nu avem vaccin… poate acum înțelegeți. Iar 0.05% dintre cei de 70 de ani – admit cifra deși nu este oficial confirmată – reprezintă un număr foarte mare de oameni care mor… sau este un număr acceptabil pentru voi?”.

Manifestul asistentei medicale se încheie cu un îndemn pentru cei care neagă existența virusului: „Dacă vă îmbolnăviți de Covid, sau de orice altă boală, să nu veniți la spital, pentru că nu meritați sacrificiile noastre”, concluzionează ea, menționând că lucrătorii din domeniul medicinei nu sunt eroi, sunt profesioniști care sunt depășiti de situație în aceste momente.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook