VIDEO| Joe Biden, din nou confuz: Scoate din buzunar o fițuică când este întrebat despre Rusia, dă un răspuns haotic

VIDEO| Joe Biden, din nou confuz: Scoate din buzunar o fițuică când este întrebat despre Rusia, dă un răspuns haotic

Președintele american Joe Biden scoate din sacou câteva notițe când este întrebat despre „cel mai recent atac cibernetic al rușilor”, în timpul unei vizite într-un magazin agroalimentar din Central Lake, Michigan. O femeie care nu apare în video îl întreabă pe Biden „Privind cel mai recent atac cibernetic al rușilor, ați spune că reprezintă…?”

Președintele o întrerupe înainte să-și termine întrebarea.

„Nu suntem siguri că au fost rușii”, menționează el. „Am primit o informare în timp ce mă aflam în avion. Din cauza asta am întârziat. Am primit o informare. O să fiu într-o stare mai bună să explic, așteaptă o secundă”, spune Biden înainte de a scoate din buzunarul sacoului câteva fițuici.

„O să vă spun ce mi-au trimis. Ideea este că, înainte de toate, nu suntem siguri cine a fost, cu precizie, în primul rând, și am decis să aloc toate resursele guvernului pentru a oferi un răspuns dacă determinăm… ideea este că directorul serviciilor de securitate mi-a oferit o analiză complexă a ceea ce s-a întâmplat și voi ști mai multe lucruri mâine… și dacă Rusia știa sau a realizat atacul, i-am transmis lui Putin că voi reacționa„.

Femeia întrebă: „I-ați spus deja lui Putin?”

Nu, nu, nu l-am sunat, pentru că nu suntem siguri, reacționează Biden. „Plecăm de la premisa că guvernul rus nu a fost implicat, dar nu suntem siguri încă”.

Nelămurirea femeii era legată de zvonurile potrivit cărora Rusia a fost implicată în atacul cibernetic care a afectat gazoductul Colonial Pipeline în luna mai.

Presa americană nu a insistat pe episodul în care Biden și-a consultat notițele, dar a menționat ce tip de înghețată a preferat Biden mai devreme cu câteva ore, când se afla în Traverse City, Michigan – ciocolată și vanilie, la cornet.

Miercuri, fostul președinte Donald Trump a sugerat că sănătatea mintală a lui Biden este afectată și că ar trebui să facă un test cognitiv.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook