VIDEO| Cum arată serbările școlare în Rusia: Elevi cu arme în mâini cântă „Suntem ruși, Dumnezeu e cu noi”

VIDEO| Cum arată serbările școlare în Rusia: Elevi cu arme în mâini cântă „Suntem ruși, Dumnezeu e cu noi”

Elevii ruși au fost filmați mărșăluind cu arme în mâni la o serbare care marca victoria trupelor sovietice în Al Doilea Război Mondial. La evenimentul desfășurat vinerea trecută, elevii cu puști de jucărie în mâini au defilat în curtea școlii și au intonat „Suntem ruși, Dumnezeu este cu noi”.

„Evenimentul este dedicat Zilei Victoriei, se organizează anual”, spune  Yelena Karpacheva, director adjunct al Școlii numărul 42 din localitatea Vsevolodovo, situată la 50 de kilometri de Moscova.

„Prima ediție a fost organizată în 2017”, menționează ea.

Unul dintre părinți susține că doar elevii de clasa a III-a au purtat arme la evenimentul care aniversa 76 de ani de la victoria sovieticilor asupra Germaniei naziste. Ziua Victoriei se sărbătorește pe 9 mai.

Programa școlară din Rusia a fost revizuită în ultimii ani și este acum mai bogată în redarea faptelor de eroism ale rușilor în războaie, reflectând ambiția lui Vladimir Putin de a impune ideea de patriotism și unitate națională. În 2015, președintele rus a creat un program militar dedicat tinerilor, „Youth Army”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook