Bill Gates a fost forțat să se retragă de la conducerea Microsoft în urma unui scandal sexual. O angajată susține că au întreținut relații intime vreme de câțiva ani

Bill Gates a fost forțat să se retragă de la conducerea Microsoft în urma unui scandal sexual. O angajată susține că au întreținut relații intime vreme de câțiva ani

Membrii consiliului de conducere al Microsoft au pornit în 2019 o investigație în cazul lui Bill Gates, după ce o angajată a declarat că a fost implicată într-o relație bazată pe sex cu fondatorul companiei, legătură ce a durat mai mulți ani. Board-ul a angajat o firmă de avocatură pentru a realiza o anchetă, iar în 2020 a descis că Bill Gates trebuie să-și dea demisia din consiliul director. În martie 2020 a renunțat la funcția de conducere, declarând că vrea să se concentreze „pe acte de filantropie”.

„Microsoft a primit la sfârșitul anului 2019 o plângere potrivit căreia Bill Gatea a căutat să inițieze o legătură intimă cu o angajată a companiei, în anul 2000. Consiliul director a investigat cauza, ajutat de o firmă de avocatură. Pe durata anchetei, compania a oferit sprijin angajatei care a depus plângerea”, a transmis un purtător de cuvânt al Microsoft pentru Business Insider.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al lui Bill Gates spune că decizia de a se retrage de la conducerea companiei pe care a fondat-o nu are legătură cu scandalul sexual. Recunoaște că a „existat o aventură în urmă cu 20 de ani, care s-a încheiat în condiții amicale”.

Există zvonuri conform cărora Gates le făcea avansuri angajatelor Microsoft și celor de la Bill&Melinda Gates Foundation, potrivit New York Times.

Bill și Melinda Gates au anunțat la începutul lunii că vor divorța, după 27 de ani de căsnicie.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook