VIDEO| Angela Merkel, în lacrimi, imploră parlamentarii să adopte mai multe restricții

VIDEO| Angela Merkel, în lacrimi, imploră parlamentarii să adopte mai multe restricții

În lacrimi, cancelarul a cerut parlamentarilor să ia mai multe măsuri privind închiderea magazinelor și școlilor. Angela Merkel a ținut un discurs puternic astăzi la Bundestag, Camera Deputaților din Berlin. Ea a cerut parlamentarilor să impună noi restricții până la jumătatea lunii ianuarie, în toată Germania, unde măsurile existente se dovedesc insuficiente pentru a controla numărul de cazuri Covid-19. „Numărul de contacte este prea mare, reducerea numărului de contacte este insuficientă”, a explicat ea.

Propunerile unui grup de experți care vizează închiderea între Crăciun și mijlocul lunii ianuarie a tutoror magazinelore nealimentare și a școlilor, în special, sunt complet justificate. Și cancelarul a îndemnat să fie reduse „la minimum” contactele, până la sărbători, evocând posibilitatea de a începe vacanțele școlare mai devreme. „Trebuie să facem tot posibilul” pentru a evita o „creștere exponențială” a numărului de cazuri, a insistat Angela Merkel. Germania a înregistrat un număr record de decese legate de Covid-19 în ultimele 24 de ore, 590.

Mai multe cazuri noi decât în alte țări

Deși a fost lăudată pentru gestionarea epidemiei în timpul primului val, Germania se confruntă cu dificultăți în fața celui de-al doilea val. Creșterea rapidă a numărului de cazuri a fost oprită de închiderea sectoarelor gastronomiei, culturii și sportului la începutul lunii noiembrie, dar numărul de noi infectări zilnice a stagnat la un nivel ridicat. Germania raportează aproximativ 20.000 de cazuri noi în fiecare zi. Iar numărul pacienților aflați la terapie intensivă este considerat îngrijorător de către autorități.

Guvernul federal și liderii regionali trebuie să se întâlnească înainte de Crăciun pentru a discuta posibile măsuri pentru a face față răspândirii pandemiei. Mai multe regiuni afectate în mod deosebit, precum Bavaria și Saxonia, au luat deja măsuri. Alții sunt mai reticenți în înăsprirea actualului sistem de restricții, mai puțin strict decât în ​​alte țări europene, cum ar fi Franța.

În ciuda restricțiilor privind adunările, limitate la 5 persoane, standurile de vin fiert, o tradiție germană pentru perioada de sărbătorilor, se înmulțesc în țară și atrag mulțimi de oameni. Acestea au devenit un vector pentru răspândirea virusului, conform autorităților.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook