Vedetele TikTok părăsesc platforma, care este acuzată de spionaj de guvernele mai multor state

Vedetele TikTok părăsesc platforma, care este acuzată de spionaj de guvernele mai multor state
Foto: Josh Richards și Nessa Barrett - TikTok

Credem că ai auzit vorbindu-se despre evoluția uluitoare a platformei TikTok, care a ajuns să fie cea mai mare amenințare pentru gigantul Facebook. Ei bine, uite cum și când a luat naștere această aplicație.

Dezvoltatorul platformei TikTok este compania chineză ByteDance. TikTok a fost lansată în China sub numele „A.me” în septembrie 2016 de Zhang Yiming, iar în 2017 a fost lansată și pentru țările din afara Chinei.

Potrivit declarațiilor AppStore și GooglePlay, TikTok este cea mai descărcată aplicație la nivelul continentelor european și american, iar valoarea companiei care deține această aplicație a ajuns la 75 de milioane de dolari. Însă zvonurile nu sună deloc bine. Există numeroase suspiciuni cum că datele colectate despre utilizatori ar putea fi folosite în scopuri ascunse, ceea ce îi determină pe utilizatori să renunțe la TikTok.

Josh Richards este unul dintre vedetele platformei. Tânărul are peste 20 de milioane de urmăritori pe aplicația de video streaming, însă acum a decis să părăsească platforma din cauza îngrijorărilor tot mai mari cu privire la modul în care compania chineză ByteDance gestionează datele utilizatorilor.

„După ce am văzut preocupările guvernelor Statelor Unite ale Americii și ale altor țări cu privire la TikTok – și având în vedere responsabilitatea mea de a-mi proteja și îndruma fanii și alți influenceri – mi-am urmărit instinctele de antreprenor și am încercat să fac din misiunea mea o soluție”, a declarat Richards.

Unii oficiali ai administrației Trump au declarat că au în vedere interzicerea aplicației pe fondul unui război comercial dintre SUA și China.

Unii analiști cred că o asemenea retorică aprinsă sugerează că TikTok a devenit un pion într-un joc politic între țări.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook