Vaccinurile anti-Covid reduc riscul de spitalizare cu 90%, potrivit datelor din Marea Britanie

Vaccinurile anti-Covid reduc riscul de spitalizare cu 90%, potrivit datelor din Marea Britanie

Vaccinurile reduc riscul spitalizării cu peste 90%, datele din Anglia întărind descoperirile „spectaculoase” din Scoția. Oficialii din domeniul sănătății au analizat tendințele care compară ratele de spitalizare ale celor care au primit o primă doză a vaccinului anti-Covid cu ale celor de vârstă similară care nu au primit-o.

Săptămâna trecută, un studiu care acoperă 1,1 milioane de vaccinări realizate în Scoția a constatat că o doză de vaccin Pfizer reduce riscul spitalizării cu 85% după patru săptămâni. Cei cărora li s-a administrat vaccinul Oxford/Astra-Zeneca s-au descurcat și mai bine – riscul scăzut cu 94%.

Cele mai recente rezultate pentru ambele vaccinuri din Anglia, raportate de Mail On Sunday, arată tendințe similare. Informațiile vin după ce Matt Hancock, secretarul pentru sănătate, a declarat că există dovezi din ce în ce mai mari că vaccinarea rupe legătura dintre infectări și decese.

Decesele în rândul celor de peste 75 de ani  au scăzut cu 40% în ultima săptămână. La persoanele sub 65 de ani au scăzut cu 23%, dar majoritatea nu au fost încă vaccinați.

Numărul internărilor în unitățile de terapie intensivă în rândul persoanelor cu vârsta peste 85 de ani a scăzut, de asemenea, la aproape zero în ultimele două săptămâni, arată rapoartele Public Health England (PHE).

Un studiu separat indică faptul că vaccinul Oxford/Astra-Zeneca oferă o protecție constantă în lunile de după administrare.

Rezultatele actualizate ale studiilor arată că de la trei săptămâni la trei luni după prima doză, vaccinul a fost eficient în proporție de 76% în prevenirea infectărilor simptomatice și „protecția nu a scăzut”. Protecția oferită de o doza de Pfizer a scăzut însă, de la 84% la cinci săptămâni după injectare la 58% după mai mult de șase săptămâni.

Cercetările efectuate de Universitatea Cambridge au sugerat că o doză a vaccinului Pfizer reduce riscul transmiterii Covid cu aproximativ trei sferturi. Oamenii de știință au spus că descoperirile sunt „spectaculoase” și au arătat că vaccinurile oferă o cale de ieșire din izolare și „un viitor mult mai luminos”.

Sursa: Telegraph

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook