Vaccinul AstraZeneca este eficient și împotriva variantei braziliene, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Oxford

Vaccinul AstraZeneca este eficient și împotriva variantei braziliene, potrivit cercetărilor efectuate de Universitatea Oxford

Datele preliminare ale unui studiu realizat de Universitatea din Oxford indică faptul că vaccinul Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca este eficient împotriva variantei P1 sau braziliană, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată studiului. Datele indică faptul că vaccinul nu va trebui modificat pentru a oferi protecție împotriva variantei, despre care se crede că provine din orașul amazonian Manaus, a declarat sursa sub protecția anonimatului, deoarece rezultatele nu au fost încă făcute publice.

Eficacitatea exactă a vaccinului împotriva variantei nu a fost dezvăluită. Rezultatele complete ale studiului ar trebui să fie publicate în curând, posibil în martie.

Rezultatele preliminare au arătat că vaccinul AstraZeneca este mai puțin eficient împotriva variantei din Africa de Sud, care este similară cu P1. Sud-africanii au întrerupt utilizarea vaccinului.

Informațiile sugerează că vaccinul CoronaVac Covid-19 dezvoltat de Sinovac Biotech din China ar putea să nu funcționeze eficient împotriva variantei braziliene.

Fiocruz, care a trimis probele care au stat la baza studiului vaccinului AstraZeneca, a declarat pentru Reuters că nu deține nicio informație cu privire la studiu, acesta fiind condus de AstraZeneca și de Universitatea din Oxford.

Reprezentanții AstraZeneca și Universității din Oxford nu au oferit nicio reacție.

Brazilia se confruntă în prezent cu un al doilea val brutal și de lungă durată al coronavirusului, atingând miercuri un record zilnic de 1.910 decese.

Varianta P1 (cunoscută și sub numele de 20J / 501Y.V3) se numără printre factorii despre care epidemiologii cred că contribuie la o creștere a cazurilor și a deceselor și a existat îngrijorare în comunitatea științifică cu privire la rezistența variantei la vaccinuri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook