Vaccinul anti-Covid Valneva, bazat pe tehnologia clasică, ar putea fi aprobat la finalul lui 2021 – începutul lui 2022

Vaccinul anti-Covid Valneva, bazat pe tehnologia clasică, ar putea fi aprobat la finalul lui 2021 – începutul lui 2022

Valneva, companie specializată în vaccinuri, anunță că a semnat un acord cu Comisia Europeană pentru furnizarea a până la 60 de milioane de doze de VLA2001, vaccinul anti-Covid-19 pe care îl produce și pentru care așteaptă aprobare. 

În condițiile acordului, în urma revizuirii finale cerute de fiecare dintre statele membre ale Uniunii Europene, Valneva intenționează să livreze 24,3 milioane de doze în trimestrul II și III din 2022, în fucție de decizia de reglementare din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Comisia Europeană are opțiunea de a suplimenta comanda fermă inițială la un total de 60 de milioane de doze, cu livrare în 2023.

Laboratorul franco-austriac Valneva a raportat rezultate preliminare „impresionante” în urma studiilor de fază 3 ale vaccinului anti-Covid pe care l-a dezvoltat. „Studiul și-a îndeplinit cele două obiective principale”.

Valneva este o companie de biotehnologie care creează un vaccin anti-Covid cu virus inactivat. Este o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată timp de 60-70 ani, cu metode consacrate și un înalt nivel de siguranță. Majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii utilizează această tehnologie. În prezent, este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva Covid-19 aflat în stadiul de studii clinice intervenționale în Europa.

Sursa: Capital.fr

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook