Vaccinul anti-Covid va fi gratuit în Italia

Vaccinul anti-Covid va fi gratuit în Italia

Vaccinul anti-Covid va fi gratuit în Italia, unde va fi administrat mai întâi medicilor și persoanelor în vârstă din centre pentru bătrâni, a anunțat ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Vaccinul va fi distribuit apoi gratuit tuturor italienilor. Nu va fi obligatoriu în primă fază, dar guvernul va monitoriza progresul campaniei de vaccinare. Campania începe în primăvara anului 2021, primele loturi de vaccinuri Pfizer și Moderna urmând să fie livrate la sfârșitul lunii decembrie și la începutul lunii ianuarie. Italia a semnat contracte de aprovizionare cu AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi, Pfizer, CureVac și Moderna, potrivit ministrului.

1,4 milioane de italieni, personal medical

Medicii și personalul sanitar, aproximativ 1,4 milioane de italieni, sunt primii care vor fi vaccinați, urmati de rezidenții caselor de bătrâni (570.000 de persoane). Următorii pe listă sunt profesorii, polițiștii și gardienii de închisoare, înainte de a trece la restul populației. “În sfârșit, vedem lumina de la capătul tunelului”, a spus ministrul Speranza, în timp ce Italia, prima țară europeană lovită puternic de primul val, se confruntă cu al doilea val. Peninsula, cu 60 de milioane de locuitori, a înregistrat până acum peste 56.000 de decese.

În timp ce mișcarea anti-vaccin se bucură de o mare susținere în Italia, Roberto Speranza cere tuturor parlamentarilor să sprijine campania de vaccinare: nu există o majoritate guvernamentală sau de opoziție pe acest subiect, ci doar italieni.

Guvernul de acolo trebuie să anunțe în scurt timp măsurile anti-Covid pentru sărbătorile de iarnă. “Trebuie să tratăm sărbătorile cu cea mai mare seriozitate dacă nu dorim alte închideri în ianuarie și februarie […] Nu repetăm ​​în timpul sărbătorilor de iarnă relaxarea din vară”, a spus el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook