Vaccinare fără programare| Serul AstraZeneca este disponibil pentru oricine se prezintă la centrele de vaccinare

Vaccinare fără programare| Serul AstraZeneca este disponibil pentru oricine se prezintă la centrele de vaccinare

Din cauza cererii reduse pe care o înregistrează serul produs de Oxford/AstraZeneca, autoritățile au decis că vaccinul poate fi acum oferit oricui se prezintă la un centru de imunizare. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o circulară prin care dispune acest lucru, iar documentul va fi făcut public în cursul zilei de marți.

Toți cei care aleg să facă vaccinul AstraZeneca sunt scutiți de listele de așteptare și nu mai au nevoie de programare. Se pot prezenta cu buletinul la un centru care oferă acest tip de vaccin și vor fi inoculați. Au prioritate cei care erau deja înscriși pe liste.

Din cauza efectelor adverse raportate după vaccinarea cu AstraZeneca, multe state au suspendat parțial sau total administrarea serului, iar mulți cetățeni au devenit sceptici cu privire la siguranța acestuia. Valeriu Gheorghită, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a anunțat pe 8 aprilie că țara noastră continuă utilizarea pentru toate categoriile de vârstă.

Mai multe doze

Astăzi ajung în România încă 57.600 de doze AstraZeneca, ce vor fi depozitate inițial la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

62.881 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, în România, dintre care 8.019 au primit serul AstraZeneca.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook