„Vacanțe de vaccinare” pentru bogații lumii. Zeci de mii de euro pentru cele două doze

„Vacanțe de vaccinare” pentru bogații lumii. Zeci de mii de euro pentru cele două doze
Foto: Stuart McNeill, fondator Knightsbridge Circle 

Marea Britanie| Serviciul de concierge privat Knightsbridge Circle, unde se plătește un abonament de 25.000 de lire sterline pe an, a dezvăluit că își duce membrii în Emiratele Arabe Unite și India pentru a primi vaccinul anti-Covid. Aproximativ 40% dintre membrii companiei au reședința în Marea Britanie, dar mulți dețin pașapoarte multiple și au mai multe reședințe pe tot globul.

„Este foarte interesant să putem oferi vaccinul acum”, spune fondatorul, Stuart McNeill. „Am fost proactivi în oferirea vaccinului tuturor membrilor noștri.”

Vaccinările sunt deja în plină desfășurare. Membrii optează pentru “vacanțe de vaccinare”, mulți folosind jeturi private. „Este ca și cum am fi pionierii acestui nou program de călătorie vaccinală de lux. Stai câteva săptămâni într-o vilă, la soare, faci cele două doze, iei certificatul și ești gata să pleci”, spune McNeill, care precizează că mulți membri au trecut ca motiv de călătorie: afaceri / educație. „Mulți dintre clienții noștri au întâlniri de afaceri în Emiratele Arabe Unite”, adaugă el.

„Am vaccinat în ultimele două săptămâni în Emiratele Arabe Unite, folosind Pfizer și Sinopharm, care necesită o diferență de 21 de zile între doze. Putem începe administrarea vaccinului AstraZeneca acum, în India. Vorbesc cu medici care înființează clinici în Marrakech și vor transfera vaccinul AstraZeneca din India”.

„Rezervăm [ pentru membrii noștri] o vilă frumoasă cu piscină, bucătar și personal. Aterizează, primesc primul vaccin și îl așteaptă pe al doilea. Avem unii oameni care rămân în India pentru toată perioada, iar alții zboară spre Madagascar după primul vaccin, apoi se întorc pentru a doua doză”. Asta pentru cei cu dare de mână.

Pentru ceilați, mai „săraci”, McNeill aproximează un cost de aproximativ 40.000 de lire sterline pentru o călătorie de o lună în Dubai, cu zboruri Emirates la clasa întâi, cazare într-un apartament cu vedere la mare, plus vaccinare.

McNeill mai spune că Knightsbridge Circle nu a vaccinat pe nimeni sub vârsta de 65 de ani. „Avem în continuare responsabilitatea morală de a ne asigura că oamenii care primesc vaccinul au într-adevăr nevoie de el și pe asta ne-am concentrat. Nu au fost doar membrii noștri, ci și părinții și bunicii lor”. Costul vaccinului este inclus în taxa de membru, care permite, de asemenea, accesul gratuit la un concierge medical non-stop.

Când vine vorba despre etica vaccinării private, McNeill este ferm. „Cred că toți cei care au acces la asistență medicală privată ar trebui să poată fi vaccinați – atâta timp cât oferim serviciul persoanelor potrivite. Angajații noștri se află în India și Emiratele Arabe Unite pentru a se asigura că persoana care a solicitat vaccinul ​​este aceeași cu cea care îl primește. Este o viață salvată”.

„Avem un client ai cărui părinți sunt în Pakistan și nu beneficiază de serviciul național de sănătate. Deci, dacă există posibilitatea să-i vaccinăm, cu siguranță este un lucru bun. Ne simțim mândri că putem oferi acest lucru cetățenilor în vârstă din țări care nu ar avea nicio șansă să-l obțină. Dar dacă ești un tânăr de 35 de ani, care merge la sală de două ori pe zi, nu ai nicio șansă să primești vaccinul prin noi. Asta e sigur”.

Există mulți oameni, tineri și bătrâni, care ar plăti taxa de membru de 25.000 de lire sterline pur și simplu pentru a obține vaccinul. „Din păcate asa este. Am primit o mulțime de cereri săptămâna asta și suntem foarte atenți pe cine acceptăm”, spune McNeill.

„A fost un pic emotionant când am primit e-mailurile. Vorbim despre salvarea unor vieți și mi-a fost destul de greu să văd disperarea de acolo și să nu pot ajuta pe toată lumea. Am primit telefoane de la o fată din Australia care dorește ca bunicii ei să fie vaccinați, alte apeluri au venit din Shanghai, Kiev, America, Marea Britanie și țările africane. Încercăm să răspundem tuturor, dar este impresionant ”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook