Uniunea Europeană – eșec total în criza coronavirusului, spune fostul ministru de externe german

Uniunea Europeană – eșec total în criza coronavirusului, spune fostul ministru de externe german

Sigmar Gabriel, fostul ministru de externe german, a declarat că Uniunea Europeană nu a știut cum să gestioneze criza provocată de noul virus și că nu a trecut testul de unitate.

“Este evident că suntem împreună doar la bine. Uniunea Europeană a suferit un eșec total în cea mai grea încercare pe care a primt-o de la înființare. La începutul crizei, nici măcar noi, germanii, nu am fost capabili să trimitem ajutoare în zonele unde oamenii mureau pe capete, cum s-a întâmplat, spre exemplu, în nordul Italiei.”, a spus Sigmar Gabriel pentru publicația politică “Berlin direct”.

Fostul ministru a întrebat dacă ar fi fost o tragedie pentru Germania să aibă o datorie externă cu 166 de miliarde de Euro în loc de 156 de miliarde și să dea 10 miliarde italienilor și spaniolilor, sub formă de ajutoare: “Cele două tări ne-ar fi mulțumit 100 de ani pentru asta. Acum o să-și amintească cum nu vecinii lor i-au ajutat, ci chinezii”, a completat fostul ministru.

El a încheiat spunând că fiecare țară europeană acționează precum America în aceste momente: “Națiunea mea pe primul loc. Ne gândim doar la noi, nu și la vecini”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook