Ungaria intră din nou în stare de urgență. „A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare”

Ungaria intră din nou în stare de urgență. „A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare”

Ungaria instaurează din nou starea de urgență și a impus o stingere începând de marți, la miezul nopții, pentru a face față creșterii cazurilor de Covid-19 care amenință să provoace supraaglomerarea spitalelor, spune premierul Viktor Orban.

„A sosit momentul să luăm măsuri suplimentare, astfel încât să putem păstra capacitatea de funcționare a spitalelor și să protejăm viețile persoanelor în vârstă”, a spus Orban într-un videoclip postat pe pagina sa de Facebook.

„O stare de urgență care să permită guvernului să conducă țara prin decret va intra în vigoare la miezul nopții”, a adăugat premierul.

„Trebuie să punem deoparte dezbaterile politice, avem nevoie de acțiuni rapide și măsuri luate din timp”, a spus el, adăugând că altfel spitalele ar putea atinge punctul de saturație la mijlocul lunii decembrie.

Orban a spus că va cere parlamentului să voteze această stare de urgență pentru o perioadă de 90 de zile și să instituie stingerea care se va aplica de la miezul nopții până la 5 dimineața.

Ungaria a înregistrat marți un număr record de 84 de decese din cauza Covid-19, ajungând la un total de 1.973 de decese.

Conform datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria s-a clasat pe locul trei în Europa marți privind numărul deceselor la milionul de locuitori, după Cehia și Belgia.

Sursa: RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook