Unde ai putea să scapi de coronavirus?

Unde ai putea să scapi de coronavirus?

Pe 12 ianuarie, cu mai puțin de trei luni în urmă, coronavirusul era semnalat numai în China. Nu exista niciun caz semnalat în afara granițelor Chinei.

Însă, pe 13 ianuarie, virusul devenea deja o problemă globală. Un caz a fost semnalat în Thailanda. Au urmat Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite, după care știm ce a urmat.

Acum sunt semnalate peste un milion de cazuri de Covid-19 în toată lumea, din Nepal până în Nicaragua. Și pe măsură ce numărul deceselor crește iar spitalele sunt luate cu asalt, oamenii se întreabă dacă există vreun loc pe Pământ unde să nu existe coronavirusul?

Răspunsul, poate surprinzător, este da.

Sunt 193 de țări membre ale Națiunilor Unite. Pe 2 aprilie, 18 țări nu au raportat niciun caz de Covid-19, conform datelor oferite de Johns Hopkins University.

Iată care sunt acestea: Insulele Comore, Kiribati, Lesotho, Insulele Marshall, Micronezia, Nauru, Coreea de Nord, Palau, Samoa, Sao Tome și Principe, Insulele Solomon, Sudanul de Sud, Tajikistan, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Vanuatu și Yemen.

Experții sunt de părere că în cazul unor țări e vorba despre cazuri neraportate, cum ar fi Coreea de Nord sau Yemenul aflat în război.

Cazurile recente dau însă de înțeles că noul coronavirus va ajunge în fiecare țară din lume.

Atunci, care ar putea fi locul în care e cel mai puțin probabil să iei Covid-19?

„E posibil ca în Pacificul de Sud, pe unele insule foarte izolate, aș paria pe asta”, spune Andy Tatem, profesor de demografie și epidemiologie la Universitatea din Southampton. „Dar cu economia globalizată de astăzi, nu sunt sigur că va exista vreun loc care să scape de această boală infecțioasă”.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook