Un spray de gură dezactivează coronavirusul în proporție de 98,3%, spune un studiu american

Un spray de gură dezactivează coronavirusul în proporție de 98,3%, spune un studiu american

Compania suedeză Enzymatica a publicat rezultatele preliminare ale studiului care arată că spray-ul ColdZyme dezactivează coronavirusul la nivelul gurii. Rata de succes este de 98,3%.

ColdZyme oferă protecție împotriva virusurilor puternice, așa cum este SARS-Cov-2, prin dezactivarea acestora la nivelul cavității bucale, spune compania într-un comunicat emis luni.

Spray-ul, care formează o barieră împotriva virusurilor gripale, are ca ingrediente principale glicerină și tripsină extrasă din peștele cod de Atlantic.

“Scopul acestui studiu a fost să determine abilitatea ColdZyme de a dezactiva virusul SARS-Cov-2, care a produs pandemia Covid-19. ColdZyme a dezactivat SARS-Cov-2 în proporție de 98,3% în 20 de minute”, spun cercetătorii suedezi.

Studiul a fost realizat de Microbac Laboratories Inc, un laborator american independent și certificat, a specificat Enzymatica.

“Chiar dacă rezultatele actualului studiu in vitro nu pot fi relevante pentru eficacitatea clinică, este foarte interesant că spray-ul ColdZyme este capabil să dezactiveze cu succes SARS-Cov-2. Este o dovadă că trebuie să mergem în următoarea etapă, cea a testelor clinice.”, a spus Claus Egstrand, COO-ul Enzymatica.

SARS-Cov-2 se multiplică la nivelul gâtului, apoi se extinde spre plămâni. Așadar, ColdZyme poate reduce riscul infectării, a adăugat el.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook