Un preparat sud-coreean pe bază de varză murată ameliorează simptomele Covid și reduce inflamația din organism

Un preparat sud-coreean pe bază de varză murată ameliorează simptomele Covid și reduce inflamația din organism

Kimchi este un aliment tradițional foarte popular în Coreea de Sud. Este produsul fermentării legumelor (de obicei frunze de varză) la care se adaugă chili, usturoi și ghimbir. Legume se macerează în saramură (apă sărată) timp de câteva săptămâni, la fel ca la varza murată. Alimentul este consumat frecvent în Coreea de Sud, iar localnicii spun că are un gust plăcut și îl consideră benefic pentru sănătate.

Institutul Mondial Kimchi (WiKim), cu sediul în Gwangju, a publicat recent un studiu realizat în colaborare cu francezul Jean Bousquet, profesor onorific la Spitalul Universitar din Monpellier, care arată că ingredientele kimchi-ului, în special varza, ardeiul iute și usturoiul, ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor coronavirusului. „Ingredientele acționează ca un stimulent al sistemului antioxidant. Efectul poate ajuta la blocarea canalelor nervoase care detectează simptomele Covid și duce la ameliorarea lor”, arată studiul publicat în revista Clinical and Translational Allergy.

Cercetătorii cred că efectele benefice se datorează elementelor sulforafan (din varză), alicină (usturoi), capsaicină (chili) și gingerol (ghimbir) conținute în kimchi. Profesorul Jean Bousquet a remarcat că kimchi conține elemente antioxidante care reduc inflamația din corp. Coreea de Sud raportează rate de mortalitate suficient de scăzute, iar numărul pacienților cu forme grave este redus. Kimchi ar putea fi una dintre principalele cauze, adaugă Bousquet.

Sursa: Koreabiomed ; RTBF

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook