Un parlamentar britanic îndeamnă anti-vacciniștii să continue protestele și insinuează că „cifrele epidemiei sunt manipulate”

Un parlamentar britanic îndeamnă anti-vacciniștii să continue protestele și insinuează că „cifrele epidemiei sunt manipulate”

Un membru al Parlamentului britanic le-a cerut anti-vacciniștilor să continue lupta împotriva restricțiilor Covid impuse de Guvern. Sir Desmond Swayne le-a transmis contestatarilor că „cifrele sunt manipulate”, pentru a exagera dimensiunea epidemiei.

Swayne, apropiat al fostului premier britanic, David Cameron, a declarat pentru Sky News că nu se va scuza pentru îndemnul pe care l-a îndreptat către un anumit grup – alcătuit din cetățeni care consideră că vaccinurile sunt periculoase pentru sănătate.

Într-un interviu realizat în noiembrie, de Save Our Rights UK, Swayne a spus că „este un risc ușor de gestionat, dar cifrele sunt manipulate. Ni se spune că suntem afectați de o pandemie letală. Că este dificil să gestionăm situația din secțiile ATI, care, de fapt, funcționează la un nivel normal pentru această perioadă a anului și suntem la un nivel acceptabil al deceselor”.

Nu există dovezi care să arate că raportările sunt false, iar numărul oficial al deceselor este mai mare cu 14% față de media ultimilor cinci ani, conform statisticilor.

Sir Desmond Swayne a oferit un alt interviu unui cunoscut anti-vaccinist, Del Bigtree, care este producător al filmului de propagandă anti-vaccin realizat de Andrew Wakefield, Vaxxed.

Wakefield este fost medic, exclus din sistemul medical britanic după ce a afirmat că vaccinul împotriva rujeolei produce autism.

În respectivul interviu, realizat acum două săptămâni, Swayne a spus că Marea Britanie a devenit un „stat polițienesc” și a acuzat guvernul că încearcă să implementeze o formă de „control social”. Anti-vaccinistul l-a caracterizat pe Swayne drept „erou”.

Când a fost întrebat despre interviu, parlamentarul conservator a spus că nu a auzit niciodată de Del Bigtree, dar a întărit ideea conform căreia masca este o formă de control social.

„În acest interviu, parlamentarul a răspândit teorii conspiraționiste legate de veridicitatea bolii. De altfel, a sugerat că cifrele sunt manipulate – o acuzație periculoasă, pentru care nu are dovezi”, spune Angela Rayner, lider al Partidului Laburist. Ea solicită conducătorilor Partidului Conservator, din care Swayne face parte, să ia măsuri.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook