Un nou tratament dedicat pacienților Covid cu forme grave devine „prioritate națională” în Franța. „Are triplu efect asupra bolii”

Un nou tratament dedicat pacienților Covid cu forme grave devine „prioritate națională” în Franța. „Are triplu efect asupra bolii”
Philippe Pouletty, Abivax. Sursa foto: BFMTV  

Compania de biotehnologie franceză Abivax declară o victorie în lupta împotriva Covid. Tratamentul dezvoltat pentru pacienții cu risc crescut tocmai a fost declarat o „prioritate națională de cercetare” de către guvern. Comitetul național pentru studii terapeutice și alte cercetări (Capnet) îl consideră un „proiect cu impact potențial ridicat”.

„Este o veste foarte bună, prin care câștigăm timp”, spune Philippe Pouletty, șeful fondului Truffle Capital, acționar principal al Abivax. Este necesar să ne vaccinăm, dar este necesar, de asemenea, să avem tratamente pentru pacienții infectați”.

Folosită deja în mai tratarea mai multor boli inflamatorii, molecula numită ABX464 a demonstrat un „triplu efect asupra bolii: antiviral, antiinflamator și adjuvant în repararea țesuturilor”, explică Philippe Pouletty. De asemenea, are avantajul de a fi administrată sub formă de comprimate.

Scopul fazei finale a studiilor clinice pentru ABX464, care a început în iunie, este de a recruta 1.034 de pacienți în Europa și Brazilia și de a obține rezultatele până la sfârșitul primului trimestru al anului 2021, pentru a putea depunere dosarului de autorizare în al doilea trimestru.

Sursa: Le Figaro

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook