Un nou simptom identificat de britanici: „limba Covid”. Unul din cinci pacienți prezintă semne „ciudate”

Un nou simptom identificat de britanici: „limba Covid”. Unul din cinci pacienți prezintă semne „ciudate”

De un an, coronavirusul face parte din viața noastră și principalele simptome sunt cunoscute de toți. Febră, tuse, oboseală musculară, dureri în piept… dar și greață, diaree, pierderea mirosului sau a gustului. Alte simptome, mai rare, au apărut în ultimele luni, cum ar fi sughițurile persistente sau erupțiile cutanate. Tim Spector, epidemiolog britanic de la King’s College din Londra, a observat un nou simptom: „limba Covid”.

Tim Spector, care și-a publicat cercetările pe Twitter, la mijlocul lunii ianuarie, a descoperit că mai mulți dintre pacienții săi care erau infectați cu coronavirus prezentau pete albicioase pe limbă, dar și afte în zona cavității bucale. Epidemiologul a numit noul simptom „limba Covid”.

„Una din cinci persoane afectate de coronavirus are simptome mai puțin frecvente”, explică el pe Twitter, publicând o fotografie a limbii unuia dintre pacienții săi. „Dacă ai simptome ciudate, sau simți o durere de cap și oboseală, rămâi acasă”, recomandă el.

Petele pe limbă și aftele, la fel ca erupțiile cutanate, nu apar pe lista oficială a simptomelor Covid-19 stabilită de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Dar, datorită identificării mai multor cazuri similare, medicii și epidemiologii le consideră semne ale infectării cu coronavirus.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook