Un milion de indieni plantează 250 de milioane de copaci, ca parte a campaniei de reducere a amprentei de carbon

Un milion de indieni plantează 250 de milioane de copaci, ca parte a campaniei de reducere a amprentei de carbon

Duminică, mai mult de un milion de indieni implicați în campania de reducere a amprentei de carbon au început procedura de plantare a 250 de milioane de copaci. Parlamentari, oficiali guvernamentali și voluntari ai organizațiilor pentru mediu plantează copaci pe malurile râurilor, în păduri, te terenurile fermelor sau în curțile școlilor și clădirilor guvernamentale.

În planul de împădurire sunt implicate peste 68.000 de localități și 83.000 de zone forestiere din Uttar Pradesh, cel mai populat stat indian.

India urmărește să mențină o treime din teritoriu împădurit, dar creșterea populației și nevoie de a dezvolta proiecte industriale pun în pericol zonele forestiere.

ONG-urile au plantat un număr mare de arbori „Peepal” (Ficus religiosa) în Lucknow, capitala statului, care a fost afectată de un puternic focar Covid.

„Acest copac eliberează cel mai mult oxigen. Așa că poate fi considerat ‘nevoia momentului’, pentru că ne-a fost reamintită importanța lui după ce ne-am confruntat cu o criză de oxigen când epidemia a fost la apogeu”, spune activista Shachindra Sharma.

„Suntem hotărâți să extindem suprafața împădurită a statului Uttar Pradesh la 15% în următorii cinci ani. Astăzi, vor fi plantați mai mult de 100 de milioane de copaci”, spune Manoj Singh, oficial din domeniul forestier.

Însă, mulți dintre copacii plantați nu rezistă. De regulă, doar 60% dintre arborii plantați în astfel de campanii supraviețuiesc, restul fiind afectați de boli specifice sau de lipsa apei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook