Un medic american vaccinat a murit de Covid după ce a călătorit în India pentru a-și ajuta familia

Un medic american vaccinat a murit de Covid după ce a călătorit în India pentru a-și ajuta familia
Dr. Rajendra Kapila. Foto: ABC News

Un medic american a murit de Covid-19 după ce a călătorit în India pentru a avea grijă de membrii familiei, confirmă universitatea la care era angajat. Dr. Rajendra Kapila, în vârstă de 81 de ani, era expert în boli infecțioase la Universitatea Rutgers din New Jersey. El a murit într-un spital din Delhi pe 28 aprilie, după câteva săptămâni în care a fost tratat de o formă gravă de Covid.

Vaduva lui Kapila, dr. Deepti Saxena-Kapila, om de știință, a declarat ziarului Hindustan Times că a călătorit împreună cu soțul în India, la finalul lunii martie.

„În ultimul an am lucrat la un laborator Covid-19 din New Jersey și am asigurat un mediu sigur acasă”, a spus dr. Saxena-Kapila, specializată în microbiologie. „Este ironic că am venit în India timp de două săptămâni și el a luat boala de ​​aici”.

Hindustan Times scrie că ambii au primit cele două doze ale vaccinului anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech, deși acest lucru nu a fost confirmat imediat de universitate.

Dr. Marc Klapholz, președintele departamentului de medicină al Universității Rutgers, a trimis colegilor o declarație prin e-mail, care ulterior a fost distribuită și online, spunând că dr. Kapila a fost un pilon al Școlii de Medicină din New Jersey timp de 50 de ani.

„Un veritabil gigant în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și căutat pentru cunoștințele sale și pentru înțelegerea clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase. Ne va lipsi”.

Kapila intenționase să se întoarcă în SUA la jumătatea lunii aprilie, dar a fost testat pozitiv pentru Covid-19 pe 8 aprilie, înainte de a fi internat la spitalul Shanti Mukund din Delhi, unde a murit 20 de zile mai târziu.

„Ori de câte ori dr. Kapila vizita India, el ținea prelegeri colegilor medici și nu spunea niciodată „nu” unei oportunități de a preda”, a declarat pentru Hindustan Times dr. Ruby Bansal, de la Spitalul de specialitate Yashoda din India.

India se confruntă în prezent cu un al doilea val devastator al coronavirusului și a înregistrat în total aproximativ 21 de milioane de cazuri și peste 230.000 de decese cauzate de Covid, de la începutul pandemiei.

Sursa: The Independent

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook