Un liceu din Florida editează fotografiile din albumul de absolvire astfel încât decolteurile elevelor să fie ascunse

Un liceu din Florida editează fotografiile din albumul de absolvire astfel încât decolteurile elevelor să fie ascunse

Oficialii liceului Bartram Trail din Florida au retușat fotografiile din albumul de absolvire a 80 de adolescente, fără acordul lor, pentru a le ascunde decolteul. Imaginile au fost editate digital pentru a ascunde pieptul sau umerii elevelor. O alegere care i-a enervat pe părinții.

„Cred că mesajul transmis este că fiicele noastre ar trebui să se rușineze de corpurile lor”, spune Adrian Bartlett, mama lui Brooke, a cărei fotografie a fost editată. „Fiica mea a fost internată de două ori în acest an școlar din cauza stresului și a presiunii, inclusiv din cauza problemelor de înfățișare, pentru care încă se tratează în mod regulat”.

Potrivit presei din Florida, directorul școlii, Anne Irwin, a luat decizia, argumentând că elevele nu respectă codul vestimentar al liceului. O unitate care specifică pe site-ul oficial că fotografiile „pot fi ajustate digital” dacă nu sunt conforme.

Părinții reclamă că unele fotografii ale băieților în costume de baie au fost publicate fără nicio modificare. „Codul vestimentar al școlii nu este același și pentru fete și pentru băieți.

Timp de trei ani, 80% dintre încălcările de regulament au vizat fetele

Pentru fete, codul prevede ca „bluzele și cămășile să acopere umerii, să fie modeste și să nu dezvăluie sau să distragă atenția, nu sunt permise fuste extrem de scurte și nu trebuie să ajungă cu mai mult de 10 centimetri deasupra genunchiului”.

Codul băieților este mult mai puțin strict: pantalonii trebuie purtați mai sus de talie. Lenjeria intimă nu trebuie să fie la vedere. Părul facial trebuie ras cu grijă.”

80% dintre încălcările regulamentului de la liceul Bartram Trail din ultimii trei ani implică fete, conform datelor furnizate de districtul școlar.

Ultima a fost în martie 2020. Un supraveghetor a oprit o elevă pe hol, i-a cerut să-și dea jos geaca în fața colegilor de clasă și apoi i-a ordonat să poarte un tricou pe care i-l oferise școala. Eleva în cauză purta doar un sutien sport, dar jacheta era închisă.

A fost lansată o petiție pentru schimbarea codului vestimentar al școlii. Acum are aproape 5.000 de semnături.

Sursa: Huffington Post

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook