Un botoșănean ascunde medicilor că este complet vaccinat și primește o a treia doză. Serul „îl face să vadă și să audă mai bine”

Un botoșănean ascunde medicilor că este complet vaccinat și primește o a treia doză. Serul „îl face să vadă și să audă mai bine”

Un bărbat de 49 de ani din Dorohoi, județul Botoșani, s-a prezentat duminică, 16 mai, la centrul de vaccinare și a solicitat o doză a vaccinului Pfizer, fără să declare că fusese deja injectat cu rapelul. Sistemul informatic a validat cu întârziere datele de identificare, iar bărbatul primise deja cea de-a treia doză. El a declarat că avea de gând să mai primească alte câteva doze, pentru că „se simţea mai bine, vedea şi auzea mai bine”, scrie Monitorul de Botoșani.

A fost monitorizat timp de câteva ore după vaccinare și nu a prezentat „niciun simptom sau o reacţie adversă post-vaccinare”, spune Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică.

Bărbatul este cercetat penal pentru fals în declarații.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, afirmă că aflase despre cazul din Botoșani și că nu a fost scanată Cartea de Identitate a pacientului. „Fiind vaccinare la un centru drive-thru și fiind o solicitare foarte mare, de cele mai multe ori ne bazăm pe spusele oamenilor. De aceea nu s-a scanat Cartea de Identitate anterior vaccinării”.

„Evident că știu despre acest caz, am avut raportul medicului coordonator de centru, am citit în detaliu tot ce s-a întâmplat. Din păcate, sunt persoane care ascund anumite detalii și și le asumă la chestionarul de triaj. Pur și simplu, acea persoană nu a vrut să declare că a mai fost vaccinată cu cele două doze de Pfizer în mod intenționat, așa cum reiese din acel raport. A vrut să primească și cea de-a treia doză. Mai mult, ar fi vrut să primească și cea de-a patra doză, nu doar trei doze”, spune Gheorghiță.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook