Un avion Boeing 737 de tip cargo a făcut o aterizare de urgență în Oceanul Pacific

Un avion Boeing 737 de tip cargo a făcut o aterizare de urgență în Oceanul Pacific

O aeronavă de tip Boeing 737-200 de tip cargo, cu doi oameni la bord, a făcut o aterizare de urgență în apele Oceanului Pacific, în apropiere de Honolulu, Hawaii, în noaptea de joi spre vineri, spune Administrația Federală de Aviație (FAA) din SUA. Paza de Coastă americană a reușit să-i salveze pe cei doi piloți.

„Piloții au raportat o problemă la motoare și încercau să se întoarcă la Honolulu, dar au fost forțați să aterizeze avionul în apă”, se arată în comunicatul emis de FAA.

Avionul care aparține companiei Transair a aterizat de urgență la ora locală 02:30, vineri. FAA și Comitetul Național de Siguranță a Zborurilor investighează incidentul.

Avionul a decolat din Honululu la ora locală 01:33, cu destinația Kahului, dar a fost nevoit să se întoarcă după scurt timp. Zborul s-a încheiat 36 de minute mai târziu.

Aeronava a fost produsă în 1975 și face parte din flota Transair din 2014.

Compania Boeing nu a oferit o reacție, dar valoarea la bursă a scăzut cu 1%.

Boeing 737 MAX a primit din nou autorizație de zbor la finalul anului trecut, după o întrerupere de 20 de luni dictată în urma celor două accidente aviatice în care și-au pierdut viața sute de călători.

Avionul 737 implicat în incidentul de vineri este cu câteva generații mai vechi decât MAX.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook