Covid-19| Vaccinul cu o singură doză de la Johnson&Johnson este eficient împotriva variantei Delta

Covid-19| Vaccinul cu o singură doză de la Johnson&Johnson este eficient împotriva variantei Delta

Datele Johnson&Johnson, oferite Consiliul de Cercetări Medicale din Africa de Sud, arată că răspunsul imun al serului produs de laboratorul american durează cel puțin opt luni și poate preveni formele grave și spitalizările provocate de varianta Delta.

Vaccinul anti-Covid este eficient împotriva variantei identificate pentru prima dată în India și care este predominantă acum în Africa de Sud și se extinde cu viteză și în Europa. Datele arată că Johnson&Johnson poate ajuta în combaterea tulpinii, care este mai contagioasă față de cele precedente.

„Toate datele analizate arată că un răspuns imun rapid și susținut împotriva variantei Delta și există o durabilitate surpinzătoare a răspunsului imun după o singură doză – minimum opt luni”, spune Glenda Gray, conducător al consiliului.

Joi, laboratorul Johnson&Johnson a transmis că vaccinul generează un răspuns imun puternic și împotriva celorlalte variante, nu doar împotriva Delta.

Vaccinul are eficiență de 85% și previne formele grave ale Covid și spitalizările.

„Datele obținute în urma celor opt luni analizate până acum arată că vaccinul cu o singură doză de la Johnson&Johnson generează un răspuns neutralizant puternic, care nu se stinge în timp; de fapt, se observă o îmbunătățire în timp”, spune un comunicat al companiei.

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook