Un american a câștigat 1 miliard de dolari la loterie. Din 320 de milioane de combinații, a lui a fost cea corectă

Un american a câștigat 1 miliard de dolari la loterie. Din 320 de milioane de combinații, a lui a fost cea corectă

Un miliard de dolari – sau mai mult de 821 milioane de euro – este suma astronomică câștigată de un cetățean din Michigan vineri, 22 ianuarie. A jucat la Mega Millions. Bărbatul va încasa astfel al doilea cel mai mare câștig din istoria jocului, explică HuffPost. Acum trebuie să aleagă: dacă decide să beneficieze imediat de întreaga sumă, va trebui să plătească impozit pentru . Câștigătorul poate alege și să primească banii eșalonat, în următorii 30 de ani – astfel beneficiază de întreaga sumă. Există 320 de milioane de combinații, numai una corectă.

Investind doar doi dolari, norocosul câștigător a încasat un jackpot acumulat din septembrie anul trecut. Cu doi ani mai devreme, un jucător a cărui identitate nu a fost dezvăluită câștigase 1.537 miliarde de dolari la Mega Millions. În ianuarie 2016, suma de 1,6 miliarde de dolari a fost, de asemenea, pusă în joc de Powerball, dar a fost împărțită între mai mulți jucători.

Sume mult mai mici în Europa

Suma câștigată de americani îi va face pe amatorii de jocuri de noroc din Europa să viseze. Pe Vechiul Continent, câștigurile sunt însă mult mai mici decât cele oferite în Statele Unite. EuroMillions, care implică cele mai mari sume, nu poate depăși un plafon de 250 de milioane de euro. Până în prezent, cel mai mare câștig din istoria loteriei europene a fost adjudecat de un francez, pe 11 decembrie. Omul a câștigat 200 de milioane de euro.

Sursa: Le Point

Dacă ti-a plăcut articolul urmărește SmartRadio pe Facebook